Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Predsjednik Opštine Mirsad Bajraktarević, potpredsjednik Nihad Canović i direktor Direkcije za investicije Rusmir Bajraktarević obišli su danas gradilište u Komarači, prilikom čega je konstatovano da radovi teku planiranom dinamikom, kao i da je kvalitet do sada izvedenih radova na izuzetno visokom nivou.

U razgovoru sa predstavnikom izvođača radova, predsjednik Bajraktarević posebno je podvukao očekivanje lokalne samouprave i mještana Komarače da se svi neophodni radovi završe u ugovorom predviđenom roku, čime bi se riješio višegodišnji problem zagađivanja životne sredine.

Predstavnik firme Intermost koja izvodi radove upoznao je rukovodstvo Opštine sa fazama projekta koje su odrađene, kao i planom da narednih dana počnu sa izgradnjom potpornog zida dugog preko 100 metara i visokog dva metra.

Ukupna vrijednost sanacije deponije u Komarači iznosi preko 250.000 eura, a realizuje se uz sufinansiranje Vlade Crne Gore i slovenačkog Centra za međunarodnu saradnju i razvoj.

Osim navedenog trenutno se u Plavu izvode radovi na gradskom trgu, prvoj fazi saobraćajnice Plav – Vojno selo – Gusinje, dok je za preostali dio puta do Gusinja izabran izvođač radova, u Prnjavorskoj ulici se narednih dana očekuje početak radova, a u skorije vrijeme se može očekivati i rekonstrukcija Ribarske ulice. Ukupna vrijednost navedenih investicija, koje realizuje Vlada Crne Gore preko Uprave javnih radova, u saradnji sa Opštinom Plav, iznosi preko 6 miliona eura. Osim toga, Ministarstvo prosvjete privodi kraju radove na izgradnji nove škole u Vojnom Selu.

 

PR Služba
Opština Plav

Kontakt

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.