Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Uvaženi građani i građanke islamske vjeroispovijesti,
Poštovani sugrađanke i sugrađani, bilo koje vjere i nacije da ste,

Otpočinjanjem mjeseca Ramazana  otpočinje, simbolički i suštinski, mjesec mira, promišljanja i posebne brige za druge. Ramazan svima onima koji ga poštuju ili postom slave, ne predstavlja samo odricanje od hrane, već prije svega odricanje od loših misli i loših djela, kako za sebe, tako i za našu porodicu i prijatelje.

Ramazan, iako islamski praznik, širi univerzalne vrijednosti dobrote, čistote i unutrašnjeg mira, iz čega mogu proizaći jedino dobra djela. U ovim nestabilinim vremenima u čitavom svijetu, kada se nerijetko zamagljuje razlika granica između vrijednog i manje vrijednog, dobrog i manje dobrog, to nam je prijeko potrebno. Ljubav, dobre misli za sebe i druge, saosjećanje i pokušaj nalaženja stabilnosti u vrijeme nemira, neki su od najuzvišenijih ciljeva kojima možemo i treba da težimo.

Stoga, uvaženi vjernici islamske vjeroispovijesti, neka vaši postovi budu prihvaćeni, a vaše molitve uslišene i neka vam se otvore vrata milosti. Neka vaša porodica bude okupljena u ljubavi i slozi, dijeleći radost i blagostanje. Uvaženi građani drugih vjeroispovijesti, neka se na sve nas zajedno prelije radost i blagoslov, kako bismo u miru i sreći dočekali i sve ostale praznike, okrećući se jedni drugima i slaveći različitosti.

Neka ovaj Ramazan bude vrijeme praštanja i pomirenja. Neka se želje ispune, a duše budu spokojne. Neka vjera vjernika bude još jača. I neka svako srce bude ispunjeno nadom.

U ime Opštine Plav i u lično ime, Ramazan šerif mubarek olsun.

Nihad Canović
Predsjednik Opštine Plav

Povezane vijesti


Predsjednik Opštine Plav podržao inicijativu gradonačelnice Sarajeva

Predstavljene mogućnosti studiranja na vojnim akademijama u Republici Turskoj

Održana panel diskusija “Prokletije – između razvoja i zaštite”

U Plavu otvorena prva regionalna zimska manifestacija: Tromeđa – jedan dan, jedan vrh, skijaš tri države

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.