Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Informativna kampanja povodom početka implementacije IPARD III programa

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede počinje informativnu kampanju povodom početka implementacije IPARD III programa, a da će PRVI IPARD javni poziv za Mjeru 7: DIVERZIFIKACIJA GAZDINSTAVA I RAZVOJ POSLOVANJA, PODMJERA 7.1 Podrška investicijama za razvoj ruralnog turizma, biti objavljen krajem februara mjeseca 2024. godine i trajaće 60 dana.

KORINICI ove mjere su fizička lica, kao nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u skladu sa važećim Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do dana objave javnog poziva i pravno lice – mikro i malo preduzeće, u skladu sa važećim Zakonom o računovodstvu osnovano ili koje posluje u ruralnim područjima, kao nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u skladu sa važećim Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do dana objave javnog poziva.

Podržavaće se investicija čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi od 10.000 € do 200.000 € (nije uključen PDV). PRIHVATLJIVE INVESTICIJE: izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili opremanje komplementarnih ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja; izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili opremanje objekata za pripremanje hrane i pića, uređenje turističke infrastrukture; investicije i tretman otpada i prečišćavanje otpadnih voda i investicije u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora energije.

Tim povodom planirana je promocija u svim crnogorskim opštinama, u Plavu je predviđena prezentacija u utorak, 13.02.2024. godine od 14h u maloj sali Centra za kulturu “Husein Bašić”.

Povezane vijesti


Održan prvi “PLAV RUN” festival

Program mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za 2024.godinu

Predsjednik Opštine uputio čestitku povodom 9. maja – Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom

Čestitka povodom Vaskrsa

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.