Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Ministar Vlade Kosova i potpredsjednik Vlade Crne Gore u posjeti Plavu

Projekti izgradnje puta Plav-Dečani, kao i otvaranje graničnog prelaza preko Čakora u narednom periodu treba da inteziviraju dinamiku kako bi unaprijedili privrednu saradnju Crne Gore i Kosova, zaključeno je prilikom zvaničnog sastanka predsjednika Opštine Plav Nihada Canovića i potpredsjednika Vlade Crne Gore Ervina Ibrahimovića sa ministrom za infrastrukturu i zaštitu zivotne sredine u Vladi Kosova gospodina Liburna Alija u Plavu.

“Vjerujem da se projektovanjem puta Plav Bogićevica, koje je u završnoj fazi, stvaraju uslovi za raspisivanje tendera za izbor izvođača radova koji bi bio zadužen za izgradnju. Takođe, tradicionalni granični prelaz preko Čakora, treba da predstavlja prioritet u radu dvije Vlade, on predstavlja vjekovnu tačku spajanja naroda i država u ovom regionu” saopštio je predsjednik Opštine Canović.

Potpredsjednik Vlade mr Ervin Ibrahimović u svom izlaganju podsjetio je da potpisivanjem memoranduma o saradnji na realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata, dvije države su izrazile su spremnost da intezivno sarađuju i konkretizuju dalje aktivnosti vezane za izradu tehničke i projektne dokumentacije za putne pravce Plav Dečani i projekat realizacije tunela Rozaje Peć, kao i za dionicu auto-puta Andrijevica Peć Pristina.

Današnji sastanak radnih timova dva ministarstva prilika je da se obidje dio trase puta Plav Dečani, ali i dogovore dalje aktivnosti koje će timovi sprovoditi.

Kosovski ministar za infrastrukturu i zaštitu zivotne sredine izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, naglašavajući spremnost resora na čijem je čelu da intezivno sarađuje sa kolegama iz Crne Gore kako bi ove projekte realizovali u narednom periodu.

Današnjem radnom sastanku prisustvovali su i predsjednik Skupštine Opštine Plav Alen Balić, sekretar za privredu, razvoj i finansije u Opštini Plav Sulejman Dešić, sekretarka za inspekcijske poslove i komunalni nadzor ErzanaRedžematović, pomoćnik sekretara zalokalnu samoupravu Iber Hoti, državni sekretar MKI Admir Šahmanović, direktor direktorata za državne puteve MiroslavMašić, ambasadorka  Kosova u Crnoj Gori Arijana Žerka Hodža, direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović kao i stručni timov ioba ministarstva.

Povezane vijesti


Predsjednik Opštine Plav podržao inicijativu gradonačelnice Sarajeva

Predstavljene mogućnosti studiranja na vojnim akademijama u Republici Turskoj

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Održana panel diskusija “Prokletije – između razvoja i zaštite”

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.