Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Ministar javne uprave boravio u posjeti Plavu

Naša lokalna samouprava nastoji da kroz otvoren pristup i usmjerenost na saradnju sa građanima unapređuje svoju efikasnost, ali i na taj način pospješuje funkcionisanje svih raspoloživih servisa, kazao je predsjednik Opštine Plav Nihad Canović tokom sastanka sa ministrom javne uprave Marašom Dukajem.

“Opština Plav nastoji da bude istinski servis građana, te sa pažnjom osluškujemo potrebe, uvažamo primjedbe i nastojimo da izađemo u susret njihovim zahtjevima, time ukazujući na značaj građanskog aktivizma i participacije, ali i doprinosimo povećanju transparentnosti rada organa lokalne samouprave”, rekao je Canović.

Predsjednik Canović pozdravio je posjetu ministra javne uprave i upoznao ga sa aktuelnim razvojnim projektima, kao i budućim planovima i aktivnostima, ali i ukazao na potrebu da Vlada opredjeljuje više novca opštinama sa sjevera.

Prema Canovićevim riječima neophodno je dati dodatni impuls kapitalnim investicijama, te u tom kontekstu konkretizovati priču i aktivnosti kada je u pitanju projekat puta Plav-Dečani.

Ministar Dukaj istakao je posvećenost Ministarstva procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, ali i reformi javne uprave u cilju stvaranja efikasnije i ekonomičnije uprave okrenute ka građaninu.

Tokom sastanka je bilo riječi o funkcionisanju Opštine, modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim ministarstvom, kao i drugim temama iz oblasti reforme javne uprave na lokalnom nivou.

Ispred Opštine Plav učešće su uzeli sekretar za lokalnu upravu Sadam Luković i pomoćnik Iber Hoti.

Povezane vijesti


Predsjednik Opštine Plav podržao inicijativu gradonačelnice Sarajeva

Predstavljene mogućnosti studiranja na vojnim akademijama u Republici Turskoj

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Održana panel diskusija “Prokletije – između razvoja i zaštite”

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.