Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Canović : Očekujemo unapređenje saradnje sa Nacionalnim parkovima Crne Gore

Opština Plav očekuje unapređenje saradnje sa Nacionalnim parkovima Crne Gore

Prostorni kapaciteti administracije Nacionalnog parka Prokletije, saradnja na promociji turističkih potencijala Plava, projekti od obostranog značaja i stavljanje posebnog fokusa na rješavanje višegodišnjeg problema sanitarne sječe, teme su o kojima su, između ostalog, razgovarali predsjednik Opštine Plav Nihad Canović, sekretar za privredu, razvoj i finansije Sulejman Dešić i direktor direkcije za investicije i imovinu Fazlija Krcić na sastanku sa predstavnicima Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore (NPCG).

Posjeta direktora NPCG Vladimira Martinovića sa saradnicima, šeficom Službe za projekte i međunarodnu saradnju Stojom Popadić, šefom Službe za promociju, marketing i turizam Srđanom Lubardom i službenikom NP Prokletije Admirom Lalićem, protekla je u razmatranju novih mogućnosti za saradnju, ali i razgovoru oko aktuelizovanja pitanja sječe sanitara na prostoru NP Prokletije.

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović istakao je neophodnost što hitnijeg djelovanja na rješavanju problema sa sanitarom, naglašavajući štetne posljedice koje izaziva nesprovođenje sanitarne sječe. Takođe  insistirano je na izvršenju odluke o sprovođenju sanitarne sječe kojom se uklanjaju oštećena, suva i oboljela stabla, kao i vjetrometine na teritoriji Nacionalnog parka Prokletije. Takođe, napomenuo je da se, pored svih negativnih pojava do kojih dovodi to što se sječa ne vrši na predviđen način, pričinjava i ozbiljna finansijska šteta lokalnom i državnom budžetu.

Zajednički cilj Opštine Plav i NPCG je promovisanje prirodnih potencijala Plava, jer teritorija plavske opštine obiluje resursima nevjerovatne vrijednosti i ljepote i iskazana je zainteresovanost da u ovom dijelu podržimo inicijative koje će predstavljati dodatnu vrijednost obogaćivanju turističke ponude Plava. Jedna od bitnih stavki sastanka odnosi se na mogućnost zajedničkog dostavljanja predloga projekata na pozive u okviru IPA programa. Saradnja u ovom dijelu bila bi od obostranog značaja, a projekti od obostranog interesa – zaključeno je na sastanku.

Povezane vijesti


Predsjednik Opštine Plav podržao inicijativu gradonačelnice Sarajeva

Predstavljene mogućnosti studiranja na vojnim akademijama u Republici Turskoj

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Održana panel diskusija “Prokletije – između razvoja i zaštite”

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.