Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Predsjednik Opštine Plav podržao inicijativu gradonačelnice Sarajeva

Predsjednik opštine Plav Nihad Canović podržao je inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić kojom je pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.

„Podrška Rezoluciji šalje jasnu poruku da je naše opredjeljenje očuvanje mira, da pravda treba da bude zajednički princip oko kojeg će se okupiti naš region, da se sa posebnim poštovanjem ophodimo prema onima koji su zbog nemilih događaja iz prošlosti izgubili živote, te da samo ukoliko se istinski suočimo sa prošlošću možemo graditi bolju budućnost”, naveo je Canović.

On je podsjetio da je podržao i inicijativu nevladinog sektora da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici, smatrajući to činom poštovanje prema nevino stradalim žrtvama, ali i iskazivanjem opredjeljenja za izgradnju mira i skladnog suživota na našim prostorima.

„Iskreno podržavam inicijativu i nastojanje gradonačelnice Karić, koja poziva na mir, solidarnost i zajedništvo”, istakao je Canović.

Povezane vijesti


Održan prvi “PLAV RUN” festival

Program mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za 2024.godinu

Predsjednik Opštine uputio čestitku povodom 9. maja – Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom

Čestitka povodom Vaskrsa

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.