Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Predstavljene mogućnosti studiranja na vojnim akademijama u Republici Turskoj

Susret predsjednika Opštine Plav, gospodina Nihada Canovića, sa delegacijom iz Republike Turske, gospodinom Fatihom Guldalom, gospodinom Ozgur Bazramom, gospodinom Tugberkom Kilićem i gospođom Bademu Ramović i predstavnicom Ministarstva odbrane Crne Gore, gospođom Draganom Golubović, označava korak ka unapređenju obrazovnih mogućnosti za mlade ljude naše opštine.

Tokom susreta, istaknute su mogućnosti za srednjoškolce da nastave svoje obrazovanje na vojnim akademijama Turskoj, uključujući kopnenu vojsku, vazduhoplovstvo, pomorsku službu, kao i na Medicinskom fakultetu “Gulhane” u Ankari. Ove opcije pružaju dobre prilike za naše mlade ljude da steknu visoko kvalitetno obrazovanje.

Gospodin Canović izrazio je zadovoljstvo ovim inicijativama i istakao posvećenost Opštine Plav u podršci obrazovanju mladih, kao i u jačanju saradnje sa relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Predstavnica Ministarstva odbrane Crne Gore i delegacija iz Republike Turske su izrazili spremnost da pruže svu neophodnu podršku i informacije kako bi se omogućilo lakše apliciranje i integracija zainteresovanih srednjoškolaca u ove obrazovne programe, ranije u toku dana održana je prezentacija maturantima JU SMŠ “Bećo Bašić” Plav.

Povezane vijesti


Održan prvi “PLAV RUN” festival

Program mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za 2024.godinu

Predsjednik Opštine uputio čestitku povodom 9. maja – Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom

Čestitka povodom Vaskrsa

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.