Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Saobraćajno povezivanje ključ razvoja saradnje Plava i susjednih kosovskih opština

Saobraćajnica Murino-Čakor-Peć je bila žila kucavica ovog kraja, nadležni to moraju da shvate i da u najkraćem roku otklone administrativne barijere koje onemogućavaju kretanje ljudi i kapitala sa obje strane granice, zaključeno je na sastanku predsjednika Opštine Plav Nihada Canovića i zamjenika Ministra za regionalni razvoj Vlade Republike Kosova Alija Tafarshikuja danas u Plavu.

Predsjednik Opštine je upoznao sagovornika o dinamici projektovanja puta koji treba da poveže Plav i Dečane, što bi značajno doprinijelo unapređenju infrastrukture i ekonomskog razvoja našeg regiona. Naglasio je da ovaj projekat ima potencijal da otvori nove perspektive za lokalno stanovništvo i podstakne ekonomski rast, te je izrazio očekivanje da i sa kosovske strane nastave sa realizacijom radova.

Pored toga, razmotreni je saradanja na IPA projektima koji predstavljaju ključni element u unapređenju regionalnog razvoja i infrastrukture pograničnog područja. Ovi projekti omogućavaju pristup sredstvima EU za realizaciju različitih programa i inicijativa, što doprinosi modernizaciji i razvoju naših zajednica.

Na sastanku su učešće uzeli predsjednik Skupštine opštine Plav Alen Balić i glavni administor Adnan Šabović.

Povezane vijesti


Predsjednik Opštine Plav podržao inicijativu gradonačelnice Sarajeva

Predstavljene mogućnosti studiranja na vojnim akademijama u Republici Turskoj

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Održana panel diskusija “Prokletije – između razvoja i zaštite”

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.