Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Unaprijeđeni uslovi obrazovanja na Murini

Unaprijeđeni uslovi obrazovanja na Murini

Dana 14.02.2023. godine predsjednik Opštine Plav Nihad Canović je sa američkom ambasadorkom u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajke, ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem i direktoricom škole Violetom Rajković obišao Osnovnu školu “Petar Dedović” na Murini, povodom završetka radova na obnovi škole i osnivanja Kluba mladih za vanškolske aktivnosti.

Naime, ambasada SAD-a u Crnoj Gori u saradnji sa organizacijom PH International Montenegro, finansirala je izvođenje građevinskih radova, uključujući popravku krova i renoviranje 14 prostorija i učionica u vrijednosti od 43 hiljade eura, kao i opremu vrijednosti od 5 hiljada eura, s ciljem poboljšanja uslova za obrazovanje i boravak djece u ovoj osnovnoj školi.

Donacija Sjedinjenih Američkih Država dio je “Projekta građanskog obrazovanja u Crnoj Gori”, koji sprovodi američka nevladina organizacija PH International Montenegro.

„Zahvalni smo našim međunarodnim partnerima i Vladi SAD-a na kontinuiranoj podršci i pomoći usmjerenoj na unapređenje sveukupnog životnog ambijenta u našoj lokalnoj zajednici. Djeca iz Murine i okruženja zahvaljujući ovoj donaciji provodiće školske dane u prijatnijem okruženju.“ – naveo je predsjednik Nihad Canović.

Povezane vijesti


Predsjednik Opštine Plav podržao inicijativu gradonačelnice Sarajeva

Predstavljene mogućnosti studiranja na vojnim akademijama u Republici Turskoj

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Održana panel diskusija “Prokletije – između razvoja i zaštite”

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.